Cu caravana la drum, prin lume!

Luc si Joelle, un cuplu de francezi aflaţi la vârsta pensionarii, au ales să trăiască anii cât mai sunt în putere călătorind prin lume. Dar nu oricum…Dintre toate proiectele de care ne-am ocupat, acesta a fost poate cel mai interesant şi mai …aparte.

Luc m-a contactat acum câţiva ani la recomandarea partenerilor noştri, Institutul Francez din Timişoara. Voia să înmatriculeze în România un fost camion frigorific, transformat în casă pe roţi, cel care avea să-i poarte pe drumurile lor îndepărtate. Erau mai multe aspecte de rezolvat în acel moment: Luc avea reşedinţa înregistrată la Craiova, deci înmatricularea ar fi trebuit să se realizeze la locul lui de reşedinţă. Numai că Luc voia să călătorească, nu să stea la Craiova. I-am propus atunci să-şi mute reşedinţa la Timişoara, să semneze ce acte erau de semnat, şi apoi să plece liniştit în Grecia, unde voia să-şi petreacă iarna.

Am fost împreună la RAR, pentru controlul tehnic şi pentru omologarea autovehiculului (atunci am avut ocazia să le vizitez „casa”, care avea de toate: paturi, bucătărie, un spaţiu de relaxare cu televizor, duş, toaletă, spaţii de depozitare).  Am făcut uşor schimbarea adresei lui Luc de la Craiova la Timişoara, i-am spus ce acte mai erau necesare, ce taxe trebuiau plătite şi în cât timp putem avea noul talon şi noile plăci de înmatriculare ale camionului.

foto-rulota

Cum nerăbdarea lor de a pleca din oraş era mare, ne-am întâlnit pentru un ultim bilanţ şi…surpriză, mi-au lăsat 2,000 de euro să finalizez proiectul. Mă cunoşteau de câteva zile, dar ceruseră referinţe de la Centrul Cultural Francez, iar directorul de atunci, domnul Eric Baude, le-a spus că sunt pe mâini bune. Înmatricularea s-a încheiat cu bine, iar plăcile cu numere româneşti au plecat prin TNT în însorita Grecie…

Între timp, am mai lucrat cu Luc pentru a-i obţine un permis de conducere românesc. Cum el ajunge mai des în România decât în Franţa, a preferat să aibă toate actele de la noi.